U bent hier

Jaarstukken

Welke gegevens staan in een jaarrekening?
Een jaarrekening bestaat uit verschillende onderdelen. Hoe groter een onderneming, hoe meer financiële informatie ze openbaar moet maken.

De balans

De balans geeft een momentopname van een onderneming (meestal 31 december). De ondernemer kijkt dan naar alles wat op dat moment aanwezig is in de onderneming: alle vorderingen, schulden, goederen, uitstaande rekeningen, etc. 

De winst- en verliesrekening

De winst- en verliesrekening geeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven van een onderneming in een jaar. Hiermee kunt u zien of een onderneming winst maakt of verlies lijdt. Kleine ondernemingen hoeven geen winst- en verliesrekening openbaar te maken. Hoe het bedrijfsresultaat (winst of verlies) berekend wordt, volgt uit uw administratie. 

De toelichting

Een kleine rechtspersoon hoeft in de toelichting alleen het aantal werkzame personen te vermelden en de manier waarop de balans is opgesteld. Bij een grote rechtspersoon is de toelichting uitgebreider en staan bijvoorbeeld de betalingen aan de directie vermeld. Grotere ondernemingen moeten onder andere ook een jaarverslag en een accountantsverklaring deponeren.

Vragen...? Bel snel met 045-8516966 of 06-53153623

Contact gegevens

P.H. Administratieve Dienstverlening
Peter Hikspoors
Mathieu Kesselserf 10
6416 EA Heerlen
Tel. : +31 (0) 653 15 36 23
E-Mail :info@ph-administratie.nl
Website: www.ph-administratie.nl

 

 

Informatie

Disclaimer
Privacy
BTW nummer NL001477361B02
KVK nummer 14096943

Hosted by Ten Software Development